77

Улыбайтесь,пусть начальство ослепнет!

Повідомлення фіскальній службі про прийом на роботу сумісника?

Умовами статті 24 Кодексу законів про працю України  визначено, що працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого розпорядчим документом роботодавця, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу.
Порядок повідомлення Державній фіскальній службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу, затверджений  постановою Кабінету Міністрів України від 17.06.15 № 413 (надалі - Порядок № 413)
Повідомлення про прийняття працівника на роботу подається роботодавцем (фізичною особою-підприємцем) до територіальних органів Державної фіскальної служби (надалі - ДФС) за місцем обліку їх як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за встановленою (Порядком № 413) формою до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором.
Звідси випливає, що працівник може бути фактично допущений до роботи за таких умов: укладення в установленому порядку трудового договору, а також повідомлення про це відповідному органу ДФС.
Одночасно слід звернути увагу на те, що чинні нормативно-правові акти з питань праці не встановлюють будь-яких особливостей чи обмежень щодо порядку укладення трудового договору за сумісництвом.
Робимо висновок: у разі укладення з працівником трудового договору за сумісництвом, необхідно дотримуватися вимог зазначених вище нормативно-правових актів.