77

Улыбайтесь,пусть начальство ослепнет!

Чергові вимоги МВФ щодо пенсійної реформи: чого чекати громадянам України

Як повідомляє "Економічна правда", остання версія меморандуму про співпрацю України з МВФ передбачає поступове підвищення пенсійного віку: для чоловіків - на 4 місяці щороку, починаючи з липня 2017 року, для жінок - на 6 місяців після 2021 року, до тих пір, поки для обох пенсійний вік не досягне 63 років - в 2027 році.
Також передбачається підвищення робочого стажу до 25 років з січня 2017 року з введенням мінімального страхового стажу на рівні 16 років. Зараз необхідний робочий стаж становить 15 років з поступовим його підвищенням на рік до тих пір, поки він не досягне 35 років в 2036 році.
Утім, в інтерв'ю "5 каналу" Віце-прем’єр-міністр П.Розенко зауважив: "У нас немає ніяких відкритих і чітко зафіксованих зобов'язань підвищувати пенсійний вік. Цього немає ні в Меморандумі з МВФ, ні в наших зобов’язаннях перед іншими інституціями. І хочу вам сказати, я переконаний, що нинішній Уряд і нинішня влада не зроблять жодних кроків по підвищенню пенсійного віку".
Натомість Міністр соціальної політики А.Рева повідомив, що на сьогодні остаточного варіанту пенсійної реформи немає. У Міністерстві соціальної політики працює робоча група, яка обговорює різні принципи пенсійної реформи, де й дискутуються усі деталі.
Тож, чекатимемо законопроекту про пенсійну реформу в Україні, який розставить всі крапки над "і".