77

Улыбайтесь,пусть начальство ослепнет!

З питання підвищення кваліфікації агрономів-інспекторів

Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 06.10.16 № 362 затверджено Порядок підвищення кваліфікації аудиторів із сертифікації (агрономів-інспекторів), зареєстровано в Міністерстві юстиції України 19 грудня 2016 року за № 1659/29789 (надалі - Порядок) - поширюється на фізичних осіб, які здійснюють свою діяльність як аудитори із сертифікації (агрономи-інспектори) у сфері насінництва та розсадництва відповідно до Закону України від 26.12.02 № 411 "Про насіння і садивний матеріал".
Порядком зазначено, що підвищення кваліфікації є безперервним процесом і здійснюється на принципах доступності, ґрунтовності, системності й послідовності навчання, поєднання теоретичних знань з практичними вміннями та навичками.
Аудитори із сертифікації (агрономи-інспектори) зобов’язані не рідше одного разу на три роки підвищувати свою кваліфікацію за такими видами: самостійне навчання (самоосвіта); навчання за професійними програмами підвищення кваліфікації; навчання за програмами тематичних короткострокових семінарів.
Організацію навчань за професійними програмами підвищення кваліфікації та за програмами тематичних короткострокових семінарів забезпечує Міністерство аграрної політики та продовольства України, а за дорученням міністерства проводити навчання зможуть підприємства, установи, організації, що належать до сфери його управління, які в свою чергу залучатимуть представників вищих навчальних закладів, наукових установ, інших державних органів, громадських і професійних об’єднань тощо (за згодою).
Аудитори із сертифікації (агрономи-інспектори) матимуть право вільно обирати види підвищення своєї кваліфікації, брати участь у будь-яких заходах з підвищення кваліфікації, що проводитимуться у сфері насінництва та розсадництва та зобов’язані будуть отримати не менше ніж 100 залікових балів протягом трирічного періоду оцінювання.
З метою оцінки результатів навчання, перевірки рівня теоретичних знань та практичних умінь і навичок застосовуватиметься підсумковий контроль, що здійснюватиме Міністерство аграрної політики та продовольства України шляхом складання підсумкового заліку. У разі успішного складання заліку буде видаватися відповідне свідоцтво про підвищення кваліфікації.