77

Улыбайтесь,пусть начальство ослепнет!

З питань пенсійного забезпечення

Пенсійним фондом України 13.03.15 на сайті розміщений короткий огляд (по блоках) останніх змін до пенсійного законодавства (після прийняття та набрання чинності Закону України від 02.03.15 № 213 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення"):
Перший блок стосується виплати пенсій пенсіонерам, які працюють на "спеціальних" посадах.
Зокрема це стосується державних службовців, прокурорів, суддів, народних депутатів, деяких інших категорій працівників.
Внесені до 14 "пенсійних" законів зміни передбачають, що у період роботи на зазначених посадах призначені пенсії не виплачуються до звільнення з роботи. При цьому не має значення вид пенсії та закон, згідно з яким вона призначена.
Водночас, пенсіонер має право вибору: продовжувати працювати на "спецпосаді" та отримувати заробітну плату, чи звільнитись з посади і отримувати пенсію.
Зазначена норма не поширюється на інвалідів І та ІІ груп, інвалідів війни ІІІ групи, учасників бойових дій, членів сімей військовослужбовців, учасників Антитерористичної операції. Всі вони на будь - якій роботі будуть отримувати призначену пенсію в повному обсязі.
Пенсіонери–"науковці", які працюють на "спецпосадах, зможуть одержувати 85 відсотків належної їм пенсії, обчисленої за загальними правилами.
Зазначені нововведення стосуватимуться майже 11 тис. осіб, які працюють на "спецпосадах".
Вони набувають чинності з 1 квітня і є черговим кроком уніфікації пенсійного законодавства та запровадження "єдиних принципів" пенсійного забезпечення для всіх категорій громадян.
До 1 травня поточного року Уряд має подати на розгляд Верховної Ради України законопроект, який має остаточно усунути різні підходи у пенсійному забезпеченні.