77

Улыбайтесь,пусть начальство ослепнет!

Підготовлено зміни до Закону про держслужбу

Національним агентством України з питань державної служби розроблено законопроект щодо внесення змін до Закону України "Про державну службу" (надалі - Закон). Серед запропонованих змін, зокрема:
1. Нижча посада - посада державної служби, що належить до нижчої групи оплати праці без урахування юрисдикції державного органу.
2. До категорії "Б" віднесено посади керівників структурних підрозділів місцевих державних адміністрацій, їх заступників, а також керівників і заступників керівників структурних підрозділів у їх складі; керівників структурних підрозділів апаратів місцевих державних адміністрацій, їх заступників.
3. Повноваження керівника державної служби в структурних підрозділах місцевих державних адміністрацій, утворених як юридичні особи публічного права, здійснюватиме керівник відповідного структурного підрозділу.
4. До стажу державної служби зараховується час проходження військової служби.
5. У територіальних органах центральних органів виконавчої влади та структурних підрозділах, утворених як юридичні особи, штатна чисельність яких становить понад 15 осіб, забезпечується наявність 7, 8, 9 груп оплати праці.
6. За угодою між державним службовцем і керівником державної служби може встановлюватися як при прийнятті на державну службу, так і при проходженні державної служби неповний робочий день або неповний робочий тиждень відповідно до законодавства про працю й оплатою праці пропорційно відпрацьованому часу.
7. Тривалість роботи понад установлену тривалість робочого дня, а також у вихідні, святкові й неробочі дні, у нічний час не повинна перевищувати для кожного державного службовця чотирьох годин протягом двох днів поспіль.
8. За державними службовцями, яким станом на 01.05.16 присвоєні ранги вищі, аніж передбачені Законом для державних службовців, які займають відповідні посади, присвоєні раніше ранги зберігаються. У разі якщо частиною третьою статті 39 Закону не передбачений ранг, раніше присвоєний державному службовцю, йому присвоюється ранг відповідно до Закону.