77

Улыбайтесь,пусть начальство ослепнет!

Стосовно перерахунку пенсій державних службовців

Статтею 371 Закону України від 16.12.93 N 3723 "Про державну службу" визначено, що у разі підвищення розміру заробітної плати працюючим державним службовцям, а також у зв'язку із набуттям особою права на пенсійне забезпечення державного службовця за цим законом відповідно здійснюється перерахунок раніше призначених пенсій. 
Перерахунок пенсії здійснюється виходячи із сум заробітної плати, на які нараховуються страхові внески на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування працюючого державного службовця відповідної посади та рангу на момент виникнення права на перерахунок пенсії.
Звідси випливає, що інші складові заробітної плати працюючого державного службовця (на відповідній посаді) не є підставою для перерахунку раніше призначеної пенсії згідно з цим законом.
Слід також звернути увагу на таке: останній перерахунок пенсій державних службовців було проведено 
з 01 лютого 2008 року відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 06.02.08 № 34 "Про внесення зміни до деяких постанов Кабінету Міністрів України", якою підвищено заробітну плату державним службовцям. У подальшому нормативно-правових актів щодо підвищення заробітної плати державним службовцям  Кабінетом Міністрів України не приймалось.