77

Улыбайтесь,пусть начальство ослепнет!

Про Журнал реєстрації перевірок

Наказом Державного комітету України з питань розвитку підприємництва від 10.08..98 N 18 затверджено форми та Порядок ведення Журналу відвідання суб'єктів підприємницької діяльності контролюючими органами (Журнал реєстрації перевірок), зареєстровано в Міністерстві юстиції України 01 жовтня 1998 року за N 619/3059. Впровадження журналу здійснюється суб'єктами підприємницької діяльності на добровільних засадах на підставі статті 7 Указу Президента України від 23.07.98 N 817 "Про деякі заходи з дерегулювання підприємницької діяльності".
Журнал реєстрації перевірок ведеться суб'єктами господарювання всіх форм власності з метою недопущення несанкціонованих перевірок і знаходиться за місцем здійснення підприємницької діяльності. У разі наявності у суб'єктів господарювання територіально відокремлених філій, представництв та інших підрозділів у кожному із них ведеться окремий Журнал реєстрації перевірок. 
Журнал не підлягає вилученню, крім випадків, передбачених законодавством. Він прошивається суб'єктом господарювання та завіряється відбитком печатки і підписом керівника або власника (для юридичних осіб) або тільки підписом (для фізичних осіб) суб'єкта господарювання.

Взяти до відома та застосування у практичної діяльності:
Представник контролюючого органу перед початком перевірки повинен обов'язково зробити запис у журналі, заповнюючи всі передбачені графи, та поставити свій підпис. 
Відмова особи, що здійснює перевірку, від підпису в журналі є підставою для недопущення його до проведення перевірки.

Суб'єкт господарювання має право:
- перевірити наявність відповідних повноважень особи, що здійснює перевірку, до початку перевірки, в тому числі зателефонувавши до відповідного контролюючого органу;
у триденний строк надіслати письмове повідомлення до відповідного контролюючого органу про факт відмови особи, що здійснює перевірку, від підпису в журналі.
У графі "Примітки" суб'єкт господарювання може зафіксувати свої зауваження або зробити окремі примітки.