77

Улыбайтесь,пусть начальство ослепнет!

Перевірки з питань запобігання корупції

Рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції (надалі - Нацагентство) від 11.08.16 № 2 затверджено Порядок проведення планових і позапланових перевірок, зареєстровано в Міністерстві юстиції України 08 вересня 2016 року за N 1230/29360.
Планові перевірки проводяться згідно з річним планом перевірок, який затверджується рішенням Нацагентства до 01 грудня року, що передує плановому, та публікується на його офіційному веб - сайті.
Позапланова перевірка проводиться за наявності інформації, в тому числі від фізичних та юридичних осіб, про порушення вимог законів України від 14.10.141700 "Про запобігання корупції" (надалі - Закон № 1700) та від 05.04.012365 "Про політичні партії в Україні" (надалі - Закон № 2365). 
Строк проведення перевірки не може перевищувати тридцяти днів, крім перевірки за анонімними повідомленнями (15 днів). Під час проведення перевірки уповноважені особи Нацагентства зобов’язані дотримуватись установлених правил внутрішнього розпорядку та режиму роботи об'єкта перевірки.
Основними завданнями при проведенні перевірок є:  
- визначення стану організації роботи із запобігання і виявлення корупції в державних органах, органах влади АР Крим, органах місцевого самоврядування, зокрема щодо підготовки та виконання антикорупційних програм;  
- встановлення можливих фактів порушення вимог Закону № 1700 об'єктами перевірок;  
- здійснення державного контролю за діяльністю політичних партій відповідно до вимог Закону № 2365; 
- своєчасне попередження, виявлення та вжиття заходів щодо усунення виявлених порушень антикорупційного законодавства, законодавства у сфері фінансування політичних партій.
Перевірки проводяться уповноваженими особами Нацагентства, визначеними відповідно до статті 13 Закону № 1700. За результатами проведеної перевірки не пізніше п'яти днів після закінчення її проведення складається акт перевірки.