77

Улыбайтесь,пусть начальство ослепнет!

Строки проведення виїзних (невиїзних) планових та позапланових перевірок

Відповідно до пункту 75.1 статті 75 Податкового кодексу України (надалі - ПК) контролюючі органи мають право проводити камеральні, документальні (планові або позапланові; виїзні або невиїзні) та фактичні перевірки.    
Камеральні та документальні перевірки проводяться контролюючими органами в межах їх повноважень виключно у випадках та у порядку, встановлених ПК, а фактичні перевірки - ПК та іншими законами України, контроль за дотриманням яких покладено на контролюючі органи.
Строки проведення документальної перевірки:
- планової  встановлені статтею 82 ПК (пункт 77.7 статті 77 ПК);
-  позапланової - стаття 82 ПК (пункт 78.6 статті 78 ПК). 
Відповідно до пункту 82.1 статті 82 ПК тривалість перевірок, визначених у статті 77 ПК, не повинна перевищувати 30 робочих днів для великих платників податків, щодо суб’єктів малого підприємництва - 10 робочих днів, інших платників податків - 20 робочих днів.
Продовження строків проведення перевірок, визначених у статті 77 ПК, можливе за рішенням керівника контролюючого органу не більш як на 15 робочих днів для великих платників податків, щодо суб’єктів малого підприємництва - не більш як на 5 робочих днів, інших платників податків – не більш як на 10 робочих днів.

Згідно з пунктом 82.2 статті 82 ПК тривалість перевірок, визначених у статті 78 ПК, не повинна перевищувати 15 робочих днів для великих платників податків, щодо суб’єктів малого підприємництва - 5 робочих днів, для фізичних осіб - підприємців, які не мають найманих працівників, за наявності умов, визначених в абзацах третьому - восьмому цього пункту, - 3 робочі дні, інших платників податків - 10 робочих днів.    
Продовження строків проведення перевірок, визначених у статті 78 ПК, можливе за рішенням керівника контролюючого органу не більш як на 10 робочих днів для великих платників податків, щодо суб’єктів малого підприємництва - не більш як на 2 робочих дні, інших платників податків – не більш як на 5 робочих днів.
    
Документальна позапланова перевірка з підстав, визначених у підпункті 78.1.7 пункту 78.1 статті 78 ПК, для фізичних осіб - підприємців, які не мають найманих працівників, проводиться у строк, визначений абзацом першим пункту 82.2 статті 82 ПК, за наявності за два останні календарні роки одночасно таких умов:    
- платником податку подано податкову декларацію про відсутність доходів від провадження господарської діяльності;    
- платник податку не зареєстрований як платник податку на додану вартість;    
- в контролюючих органах відсутня податкова інформація щодо:    
- використання платником податку найманої праці фізичних осіб;    
- відкритих платником податку рахунків у банках та інших фінансових установах. 

Отже, тривалість документальної планової перевірки не повинна перевищувати 30 робочих днів для великих платників податків, щодо суб’єктів малого підприємництва - 10 робочих днів, інших платників податків - 20 робочих днів.    
Продовження строків проведення документальної планової перевірки можливе за рішенням керівника контролюючого органу не більш як на 15 робочих днів для великих платників податків, щодо суб’єктів малого підприємництва - не більш як на 5 робочих днів, інших платників податків - не більш як на 10 робочих днів.
    
Тривалість документальної позапланової перевірки не повинна перевищувати 15 робочих днів для великих платників податків, щодо суб’єктів малого підприємництва - 5 робочих днів, для фізичних осіб - підприємців, які не мають найманих працівників, за наявності умов, визначених в абзацах третьому - восьмому пункту 82.2 статті 82 ПК, - 3 робочі дні, інших платників податків - 10 робочих днів.    
Продовження строків проведення документальної позапланової перевірки можливе за рішенням керівника контролюючого органу не більш як на 10 робочих днів для великих платників податків, щодо суб’єктів малого підприємництва - не більш як на 2 робочих дні, інших платників податків - не більш як на 5 робочих днів.
тут