77

Улыбайтесь,пусть начальство ослепнет!

Щодо розрахунку перших п’яти днів тимчасової непрацездатності

Виконавчою дирекцією Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності стосовно порушеного питання повідомлено (лист від 09.08.16 № 5.2-32-1382) таке.
Відповідно до статті 22 Закону України від 23.09.99 № 1105 "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування" допомога по тимчасовій непрацездатності внаслідок захворювання або травми, не пов'язаної з нещасним випадком на виробництві та професійним захворюванням, виплачується Фондом застрахованим особам починаючи з шостого дня непрацездатності за весь період до відновлення працездатності або до встановлення медико-соціальною експертною комісією інвалідності (встановлення іншої групи, підтвердження раніше встановленої групи інвалідності) незалежно від звільнення застрахованої особи в період втрати працездатності, у порядку та розмірах, установлених законодавством.
Оплата перших п’яти днів тимчасової непрацездатності внаслідок захворювання або травми, не пов'язаної з нещасним випадком на виробництві, здійснюється за рахунок коштів роботодавця у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України. Починаючи з шостого дня допомога по тимчасовій непрацездатності виплачується Фондом.