77

Улыбайтесь,пусть начальство ослепнет!

Стосовно підстав для заходів контролю

Відповідно до Закону України від 03.11.16 № 1726 "Про внесення змін до Закону України "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" щодо лібералізації системи державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" частину першу статті 6 Закону України від 05.04.07 № 877 "Про основні засади державного нагляду  (контролю) у сфері господарської діяльності" (визначає підстави для здійснення позапланових заходів контролю) викладено в новій редакції. 
Зокрема, виключено як підставу планової перевірки випадок, коли суб’єкт господарювання протягом місяця з дня первинного подання обов’язкової звітності повторно подав такий документ з уточненими достовірними даними або якщо недостовірність даних є результатом очевидної описки чи арифметичної помилки, яка не впливає на зміст поданої звітності.
У разі виявлення органом державного нагляду (контролю) помилки в документі обов’язкової звітності він упродовж 10-ти робочих днів зобов’язаний повідомити суб’єкт господарювання про необхідність її виправлення в строк до 5-ти робочих днів із дня отримання повідомлення. Невиправлення помилки в установлений строк є підставою для проведення позапланового заходу.