77

Улыбайтесь,пусть начальство ослепнет!

Приватні виконавці

Законом України від 02.06.16 N 1403 "Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів" (надалі - Закон № 1403) введено інститут приватних виконавців, як суб'єкта незалежної професійної діяльності.
Приватним виконавцем може бути громадянин України, який досяг 25 років, має вищу юридичну освіту не нижче другого рівня, володіє державною мовою, має стаж роботи у галузі права після отримання відповідного диплома не менше двох років та склав кваліфікаційний іспит.
Для визначення рівня професійної підготовленості осіб, які мають намір здійснювати діяльність приватного виконавця, та вирішення питання щодо надання права на здійснення діяльності приватного виконавця при Міністерстві юстиції України утворюється Кваліфікаційна комісія приватних виконавців.
Приватний виконавець має право розпочати здійснення діяльності з дня внесення інформації про нього до Єдиного реєстру приватних виконавців України, ведення якого забезпечує Міністерство юстиції України.  

Доступ до інформації Єдиного реєстру приватних виконавців України є безоплатним, здійснюється цілодобово і без обмежень на офіційному веб-сайті Міністерства юстиції України із забезпеченням можливості пошуку, перегляду, копіювання та роздрукування інформації без необхідності застосування спеціально створених для цього технологічних та програмних засобів.
Фізичні або юридичні особи мають право вільного вибору приватного виконавця з числа тих, відомості про яких внесено до Єдиного реєстру приватних виконавців України, з урахуванням місця виконання рішення, визначеного Законом України від 21.04.99 № 606 "Про виконавче провадження".
Взяти до відома, що Закон № 1403 набирає чинності через три місяці з дня його опублікування (надрукований в газеті "Голос України" 
05 липня 2016 року). З дня набрання чинності втратить чинність Закон України від 24.03.98202 "Про державну виконавчу службу".