77

Улыбайтесь,пусть начальство ослепнет!

Проведення службового розслідування стосовно керівника держслужби

Відповідно до Закону України від 10.12.15 № 889  "Про державну службу" (надалі - Закон №889Кабінетом Міністрів України затверджено Порядок проведення службового розслідування Національним агентством з питань державної служби або його територіальними органами стосовно керівника державної служби в державному органі чи державного службовця вищого органу (постанова від 24.06.16 N 393) (надалі- Порядок).  
Порядком визначена процедура проведення службового розслідування стосовно керівника державної служби в державному органі чи державного службовця вищого органу за фактом подання скарги державного службовця у разі порушення його прав, встановлених Законом № 889, або створення перешкод у реалізації таких прав з метою перевірки фактів, зазначених у скарзі. 
Службове розслідування за фактом подання анонімної скарги не проводиться.
Строк проведення службового розслідування становить не більш як один місяць, проте у разі потреби цей строк може бути збільшений уповноваженим органом, але не більш як до двох місяців.
Державний службовець, стосовно якого проводиться службове розслідування, може бути відсторонений від виконання посадових обов'язків відповідно до вимог статті 72 Закону № 889.