77

Улыбайтесь,пусть начальство ослепнет!

З питання оформлення житлових субсидій

Взяти до відома, що на офіційному сайті Міністерства соціальної політики України розміщено Типовий комплект документів для оформлення житлових субсидій, зокрема:
Крім того, можна знайти корисну інформацію щодо оформлення документів:
Нагадуємо, що Положення про порядок  призначення  та  надання населенню   субсидій   для   відшкодування   витрат   на   оплату житлово-комунальних  послуг, придбання скрапленого газу, твердого та   рідкого  пічного  побутового  палива, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.95 № 848, а з метою удосконалення порядку надання житлових субсидій прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 28.02.15 № 106.
Звернути увагу на таке:
Кабінет Міністрів України прийняв рішення, відповідно до якого пенсіонерам, які перестали працювати у  цьому році і не мають інших доходів, крім пенсії, при розрахунку розміру субсидії не враховувати дохід за весь минулий рік, а брати до уваги лише  розмір щомісячної пенсії. Про це заявив Міністр соціальної політики Андрій Рева. За його словами, таке рішення є реакцією на чисельні звернення громадян, які у 2015 році працювали і отримували заробітну плату, або, скажімо, зарплату  і пенсію, а у 2016 році з тих чи інших причин залишили роботу і отримують єдиний вид доходу – пенсію.
Зазначене рішення ухвалено на засіданні Кабміну 08 вересня 2016 року і найближчим часом вступить в дію. Таким чином, усім непрацюючим пенсіонерам, які звернуться за призначенням житлових субсидій з вересня 2016 року, субсидія буде призначена за новими правилами - виходячи лише з розміру щомісячної пенсії, а не сукупного доходу за весь 2015 рік.