77

Улыбайтесь,пусть начальство ослепнет!

Щодо реєстрації суб'єктів господарювання у Фонді соціального захисту інвалідів

Державною службою України з питань праці надано роз'яснення особливості порядку реєстрації у Фонді соціального захисту інвалідів. Порядок реєстрації підприємств, установ, організацій та фізичних осіб, що використовують найману працю, у відділеннях Фонду соціального захисту інвалідів, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 31.01.07 № 70 (надалі - Порядок)
Відповідно до Порядку, новостворені роботодавці та підприємства, що використовують найману працю, у яких кількість працюючих, для яких це місце роботи є основним, збільшилася до 8 і більше осіб, реєструються у відділенні Фонду соціального захисту інвалідів до 01 лютого року, що настає за роком створення або збільшення кількості працюючих.

У разі якщо в роботодавця змінилася назва чи місцезнаходження юридичної особи або прізвище, ім'я, по батькові чи місце реєстрації проживання фізичної особи - підприємця, він подає до відповідного відділення Фонду заяву, копії свідоцтва про державну реєстрацію та довідки протягом 10 робочих днів після державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи чи зміни прізвища, імені, по батькові фізичної особи - підприємця.
Для реєстрації роботодавці подають  відділенню Фонду відповідну Заяву за формою, затвердженою наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 14.03.07 № 98, зареєстровано в Міністерстві юстиції України 29 березня 2007 року за N 290/13557 і копію свідоцтва про державну реєстрацію юридичної або фізичної особи - підприємця.

Підприємства, установи, організації, які повністю утримуються за рахунок  коштів державного або місцевих бюджетів, також подають копію довідки про включення їх до реєстру неприбуткових установ, виданої територіальним органом Державної фіскальної служби України.
Господарські об’єднання разом із заявою, копіями свідоцтва та довідки подають:
- копію установчого договору та/або статуту господарського об’єднання;
- перелік підприємств, що ввійшли до складу господарського об’єднання;
- копії свідоцтв підприємств, що ввійшли до складу господарського об’єднання.
Оригінали документів пред’являються під час подання заяви. У разі надсилання заяви поштою копії документів засвідчуються нотаріально. Якщо роботодавець не зареєстрований у відповідному відділенні Фонду, але надає звіт про зайнятість та працевлаштування інвалідів, то він може зареєструватися перед поданням звіту (до 01 березня).
Реєстрація роботодавців відділеннями Фонду соціального захисту інвалідів проводиться безоплатно.