77

Улыбайтесь,пусть начальство ослепнет!

Терміну "аванс" - так

Загальні питання з оплати праці викладено тутТому просто зазначимо, що в згадуваних (в публікації) нормативно-правових актах відсутній термін "аванс", але він застосовується як працівниками підприємств, так і роботодавцями у службових документах, пов’язаних із питаннями оплати праці. Звідки цей термін взявся і взагалі, яке нормування його суми?
У постанові відзначено, що "размер аванса в счет заработной платы рабочих за  первую  половину месяца определяется соглашением администрации предприятия (организации) с профсоюзной организацией при заключении коллективного  договора,  однако,  минимальный  размер указанного аванса должен быть не ниже тарифной ставки рабочего  за отработанное время"
Незважаючи на досить довгий "вік" цієї постанови, вона і зараз є чинною на території України, на що вказує Міністерство праці  та соціальної політики України у листі від 29.05.2008 № 347/13/84- 08.
Проте, під якими б кутами ми не розглядали питання щодо "авансів", виплата заробітної плати двічі у місяць є обов'язком роботодавця, й тому жодні заяви працівників або інші хитрощі роботодавців не можуть виправдати порушення актів чинного законодавства з питань оплати праці.